Tájékoztatás civil szervezetek nyilatkozat-tételi kötelezettségéről

Szeretnénk felhívni a civil szervezetek figyelmét arra, hogy minden üzleti kapcsolattal rendelkező jogi személynek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet képviselőjének nyilatkoznia kell a jogi személy vagy a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet tényleges tulajdonosáról, valamint a tényleges tulajdonosra vonatkozó adatokról.

A nyilatkozatok megtételére 2019. június 26-ig van lehetőség.
Elmulasztása a jogszabályok értelmében szankciókat von maga után.
A nyilatkozattétel formájáról kérjük a számlavezető fiókban szíveskedjen tájékozódni.

 A tájékoztatás a Civil Portálon is megtekinthető:
http://civil.info.hu/in/hirek/-/asset_publisher/4Wf4exHNupRZ/content/tajekoztatas-civil-szervezetek-nyilatkozat-teteli-kotelezettsegerol;jsessionid=a8a40acaf6a4ea6fc43986276689?redirect=http%3A%2F%2Fcivil.info.hu%2Fhirek%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4Wf4exHNupRZ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

Nemzeti Tehetség Program – Kiállítás

Tehetséges és hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek kézműves alkotásaiból nyílt kiállítás a Móra Ferenc Általános Iskolában.

A Majki Népfőiskolai Társaság a Nemzeti Tehetség Program keretében több iskolába látogatott el, ahol kézműves, kreatív foglalkozásokat, tréningeket, klubfoglalkozásokat szervezett. A projekt keretében 6 intézményből közel 300 diáknak volt lehetősége bepillantást nyernie többek között a szappan-, a csokoládé, az ékszer, a mozaikkészítés, a dekupázs, a kavicspontozás, a virágkötészeti, továbbá a különféle varrási és hímzési technikák rejtelmeibe. A bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola tanulói klubfoglalkozások keretén belül ismerkedhettek meg a fotózással. A 14 tanuló által készített fotók közül 40 darab került kiállításra a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskolában.

A foglalkozásokon részt vett tanulók oklevelet és textiltáskákat vehettek át munkájuk elismeréseként Bereznai Csabától a Majki Népfőiskolai Társaság önkéntesétől és Hetzmann-né Begala Annától a Sárberki Óvoda vezetőjétől.

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Programban részt vevő diákok és iskolák együttműködését, munkáját!

2019. évi beszámoló benyújtásához szükséges dokumentumok

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2019. évi beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatványok elkészültek.

Az új nyomtatványok a bíróságok központi internetes oldalán 2019. január 21-től  elérhetőek.

2019. év

• PK-541 beszámoló egyszeres könyvvitel
• PK-541P papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel
• PK-542 beszámoló kettős könyvvitel
• PK-542P papír alapú beszámoló kettős könyvvitel

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 479/2016. (XII.27.), valamint a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII.30.) Korm.rendelet többször módosított mellékletei alapján a 2016., 2017. és 2018. évi beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványok is aktualizálásra kerültek.

A gyorsabb közzététel érdekében javasoljuk, hogy a beszámolókat elektronikus úton, az Ügyfélkapun, illetve a Cégkapun keresztül nyújtsák be az Országos Bírósági Hivatal részére.

Beszámoló elkészítésével kereshetik tanácsadónkat: Dákai Józsefet, a jozsef.dakai@freemail.hu email címen, vagy a  06-30/946-1147 telefonszámon.