Esély Órák – TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

2019. 11. 14-én az oroszlányi Eötvös Loránd középiskolában jártunk, ahol látás-, hallássérültség, mozgáskorlátozottság és az autizmus témájában tartottak esélyórákat tapasztalati szakértőink.
Ezen a napon a Szociális Hét keretében kapatunk lehetőséget az érzékenyítő foglalkozások megvalósítására. A szociális ápoló és gondozó szakirányú hallgatók rendkívül hasznos és hiánypótló előadásokon vehettek részt, melyeket nagy érdeklődéssel, figyelmességgel hallgattak. Előadóinknak az órák után a diákok sok kérdést tettek fel mindennapjaikkal, nehézségeikkel kapcsolatosan.
Reméljük a foglalkozásokkal hozzájárultunk ahhoz, hogy későbbiekben minél nagyobb szakértelemmel és tudással lássák el munkájukat.

CSEÖH-Info stand – III. Tatai IKSZ Börze

Október 25-én a III. Tatai IKSZ Börzén várták a középiskolás diákokat a megyei CSEÖH munkatársai.
Az eseményen Tata és Tatabánya térsége olyan civil szervezetei mutatkozhattak be, akiknél a középiskolás diákok elvégezhetik 50 órás kötelező iskolai közösségi szolgálatukat.
A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház standjánál a tanulók kipróbálhatták érzékenyítő, fejlesztő eszközeinket, s közben munkatársainktól megtudhatták mi is az a CSEÖH, milyen feladatokat látunk el, s milyen rendezvényeken várjuk az önkéntesek közreműködését.

Esély Órák – Tatabánya, Dózsa György Általános Iskola

2019. 10. 21-én a tatabányai Dózsa György Általános Iskolában tartottunk látássérült témájú esély órákat. A diákok ezen iskolában is remek befogadóközönségnek bizonyultak. Fiatal koruk ellenére átérezték tapasztalati szakértőnk helyzetét és nagy kíváncsisággal és fegyelemmel, figyelemmel fordultak felé. Rendszerint még az órák közötti szünetekben is kérdésekkel bombázták látássérült szakértőnket, aki igyekezett is minden kérdésre válaszolni.

Önkéntes kertészeti nap

2019.10.10-én önkéntesekkel kertészeti napot szerveztünk a megyeszékhelyen.
Az akció alkalmával önkéntes segítőinkkel kicseréltük az elkorhadt deszkákat az utcák padjain, lecsiszoltunk, átfestettük őket. Végezetül virágokat helyeztünk el Újváros különböző pontjain, illetve adtunk át helyi intézményeknek, egyesületeknek, szervezeteknek, a város polgárainak. Így szebbé , otthonosabbá varázsoltuk a megyeszékhely ezen területeit.

Köszönjük Önkénteseink közreműködését!