2019. évi beszámoló benyújtásához szükséges dokumentumok

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2019. évi beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatványok elkészültek.

Az új nyomtatványok a bíróságok központi internetes oldalán 2019. január 21-től  elérhetőek.

2019. év

• PK-541 beszámoló egyszeres könyvvitel
• PK-541P papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel
• PK-542 beszámoló kettős könyvvitel
• PK-542P papír alapú beszámoló kettős könyvvitel

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 479/2016. (XII.27.), valamint a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII.30.) Korm.rendelet többször módosított mellékletei alapján a 2016., 2017. és 2018. évi beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványok is aktualizálásra kerültek.

A gyorsabb közzététel érdekében javasoljuk, hogy a beszámolókat elektronikus úton, az Ügyfélkapun, illetve a Cégkapun keresztül nyújtsák be az Országos Bírósági Hivatal részére.

Beszámoló elkészítésével kereshetik tanácsadónkat: Dákai Józsefet, a jozsef.dakai@freemail.hu email címen, vagy a  06-30/946-1147 telefonszámon.

Tehetséges gyermekek problémáinak segítése – fórum a Széchenyi István Általános Iskolában

“Tehetséges gyermekek problémáinak segítése” címmel tartott előadást Hetzmann-né B. Anna fejlesztőpedagógus Tatabányán a Széchényi István Általános Iskolában. A másfél órás interaktív előadáson az iskolai diákjai vehettek részt, akik az alábbi témákkal kapcsolatban hallgathatták meg a szakember gondolatait, valamint fejthették ki véleményüket:
– konfliktusok kezelése, hirtelen megváltozott élethelyzetek
– az élethelyzetekből kivett konkrét problémák feldolgozása
– váratlan konfliktus helyzetek felismerése
A tanulók játékos feladatok által ültethették át a hallott elméleti információkat a gyakorlatba.
Az előadás a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg, a Majki Népfőiskolai Társaság megbízásából.

Tehetséggondozás – beszélgetés a Kós Károly Közösségi Központban

Szakmai fórum beszélgetést tartottunk szakemberünk, Hetzmann-né Begala Anna irányításával a Kós Károly Közösségi Központban. Tehetséggondozás című előadáson az alábbi témák kerültek érintésre, megtárgyalásra:

  • Tehetségbarát környezet kialakítása
  • Tehetségbarát környezet kialakítása az iskolában
  • A mentori munka jelentősége

Cérnaműhely foglalkozás a Bárdos Gimnáziumban

A Nemzeti Tehetség Program keretin belül a tatabányai Bárdos László Gimnáziumban jártunk, ahol a Tehetséges Gyermekek Cérnaműhely foglalkozása elnevezésű kézműves kreatív foglalkozást tartottunk. A tevékenység során textil tulipánokat készíthettek el a foglalkoztató útmutatásával a tehetséges gyerekek. Ezalatt pedig a textil művészeti módszertannal, a textilek hasznos felhasználásával ismerkedhettek, miközben fejlesztették kézügyességüket, s kipróbálhatták magukat az adott témakörben.

Gyöngyfűzés a kömlődi iskolában

2019.04.24-én 2 kézműves foglalkozással látogattunk el a kömlődi iskola diákjaihoz, s második foglalkozásként a gyöngyfűzés technikáját mutattuk meg.A kézműves kreatív foglalkozás foglalkozás során ezúttal póló ékszert készítettek a diákok. A tevékenységgel célunk a finommotorikus mozgás fejlesztése, a saját készítésű ajándék lehetőségének bemutatása volt.